Home » Teknologi » Programvara » Windows 10: Användarvänligt med kraftfulla funktioner för företag

Windows 10: Användarvänligt med kraftfulla funktioner för företag

Tech Page One

Windows 10: Användarvänligt med kraftfulla funktioner för företag

 

Windows 10 är ett kraftfullt operativsystem för organisationer i alla storlekar. Det erbjuder verkligt förstklassiga verktyg inom säkerhet, nätverk och mobilitet. Det är även ett operativsystem som organisationer som redan är bekanta med tidigare versioner av Windows lätt kan börja använda – särskilt om vissa migreringsförberedelser görs nu.

Microsoft slutar stödja Windows 7 år 2020, och andra utvecklare börjar avveckla sitt stöd redan nästa år. Företagen måste snabbt bestämma sig för om Microsofts kostnadsfria uppgradering passar dem eller undersöka om volymlicensavtal ger dem fler distributions- och avbildningsalternativ. På samma sätt bör man ta hänsyn till möjligheten att hantera flera plattformar i Windows 10 om man har planer på att köpa in ny maskinvara.

Automatiska uppdateringar

Windows 7 installerades av mer än 90 procent av företagen. Ur användarperspektiv är det alltså bra att Windows 10 har sina rötter väl förankrade i Windows 7. Windows 10 kräver inte att användarna får någon utbildning – på ytan är det i princip samma operativsystem som användarna redan är vana vid.

Den välbekanta känslan består. Microsoft försöker befästa sin ledande ställning på arbetsplatserna, och därför är Windows 10 den sista fristående ”uppgraderingen” som Microsoft planerar för Windows. Uppdateringar och nya funktioner kommer att distribueras automatiskt från och med nu.

Mobilitet är viktigt och pekfunktioner uppmuntras

Windows 10: Användarvänligt med kraftfulla funktioner för företag Windows 10 stöder det traditionella sättet att arbeta med tangentbord och mus, men det finns även stöd för många mobila plattformar såsom bärbara datorer, smarttelefoner och surfplattor. Man behöver ingen pekskärm för att använda Windows 10, men en sådan ger en mer fullödig upplevelse och kan göra mobila användare mer produktiva. Det kan betraktas som ett operativsystem som är designat för maximal flexibilitet på ett flertal enheter.

Därför rekommenderar vi nu att man köper nya enheter för Windows 10 och bygger upp en riktigt stabil grund för framtiden.

Låt oss lyfta fram tre fördelar för företag med Windows 10:

Säkerhet: Windows 10 stöder autentisering med flera faktorer, däribland biometri (med antingen fingeravtryck eller ansiktsigenkänning), vilket ger ett mycket bättre skydd än enkla lösenord som ofta behöver återställas eller som delas oförsiktigt till höger och vänster. Det nya operativsystemet gör det även möjligt att skydda data genom automatisk kryptering, och en säker startprocess används för att förhindra att främmande appar läses in.

Enklare administration av datorer. I Windows 10 går det att använda Windows Store för att distribuera både kommersiella och internt utvecklade appar till användare. Detta stöder självbetjäningsmodeller både på företagsenheter och på personliga enheter. Butiken kan inte bara leverera universella Windows-appar utan även webbappar och många traditionella Win32-appar.

Utökade molnbaserade tjänster. Microsoft har lagt till en funktion där företag kan autentisera sina användare via Microsoft Store med ett Azure Active Directory-konto (AD). Kunder som redan har övergått till Office 365 eller Intune har redan tagit detta steg, men andra kanske inte har funderat på det. Azure AD börjar bli ofrånkomligt för organisationer som vill använda Microsofts produkter och tjänster för företag.

Nästa steg

Alla företag behöver ha en plan för att uppgradera till Windows 10 före år 2020 och bör redan nu börja utvärdera och köpa nya datorer med Windows 10. När det sker kommer fördelarna att visa sig automatiskt.

Om du vill få mer information om vad företaget kan vänta sig har Gartner tagit fram en rapport om de tio viktigaste insikterna för att lyckas med distributionen av Windows 10 på datorer. Den kan du läsa här:

 

 

Dell

Dell

Dell ger länder, samhällen, kunder och människor möjlighet att överallt använda teknik för att förverkliga sina drömmar. Kunder litar på oss att vi levererar tekniska lösningar som hjälper dem att göra och uppnå mer, oavsett om de är hemma, på jobbet, skolan eller var som helst i deras värld. Läs mer om vår historia, syfte och människorna bakom vår kundfokuserad strategi.

Senaste inlägg:

 

Taggar: Programvara, Teknologi