Home » Teknologi » CAD, Grafik & Design » Varför är Windows 10 ett självklart val för webbdesigner?

Varför är Windows 10 ett självklart val för webbdesigner?

Tech Page One

Kraftfull dator klarar utmaningar

 

Efter ett par utmaningar med utvecklingen och ett omfattande program som ägnades åt att analysera feedback från användare inom en mycket stor mängd användarfall kom Microsoft med operativsystemet Windows 10 i juli 2015.

Sedan det officiella släppet till tillverkning för Windows har vi sett ett samvetsgrant och engagerat arbete bland maskinvaru- och programvaruförsäljare för att skapa en användarupplevelse som handlar om optimal produktivitet, övertygande engagemang och enkel användning.

Slutresultatet är en kombination av maskinvara, systemprogramvara, anslutning till webben/molnet och program som aldrig tidigare har funnits tillgängliga i någon bransch.

Tilltalande estetik

God överblick underlättarEnligt webbdesigner Tom Wittlin som är creative director vid Folk visar kombinationen av tekniker som nu finns att tillgå att produktutvecklare har lagt mycket tid på att fundera över hur produktens estetik påverkar hela upplevelsen för användaren när denne skapar webbinnehåll.

Genom att välja en ”sofistikerad men enkel” metod när det gäller hur skärmutrymmet ska utnyttjas kan ett operativsystem lyckas göra mer med den uppsättning databehandlingsresurser som finns tillgänglig just för tillfället.

Med funktioner såsom flerskärmsstöd inbyggt i själva kärnan av Windows 10 kan vi se att designerna har tänkt till kring hur moderna arbetstagare faktiskt använder tekniken på arbetsplatsen. Specifika funktioner i webbläsaren Edge såsom grafiktekniken WebGL gör rendering av interaktiv 3D- och 2D-grafik i en kompatibel webbläsare så mycket enklare utan användning av insticksprogram.

Användare får även stöd av CSS-rutnät (kaskadmallar) i Microsofts nya webbläsare Edge. Detta är i högsta grad ett av de viktigaste bevisen på att Microsoft har webbdesignens estetik i hjärtat av mycket av det som företaget nu förfinar i Windows 10.

Det faktum att webbdesigner nu kan arbeta genom att märka upp en webbsida direkt på skärmen visar ännu tydligare att Microsoft skapat Windows 10 med ett tydligt mål att ha modern design, användning och funktionalitet i centrum av operativsystemet.

Webbdesigner Daniel Jenkins instämmer i detta och noterar att skärmstorleken, upplösningen och bearbetningsprestandan innebär en förmåga att hantera några av de mest krävande jobben som finns idag. Fina funktioner som snap-funktionen för att göra det enklare att dela upp skärmen har också genomförts väl i Windows 10.

Vad gäller detta kommer vi också se hur webbdesigner tänker kring hur Microsoft kommer att underlätta sökningar i Windows 10 genom att använda Cortana för taligenkänning. Trots att det relativt sett inte var så länge sedan Windows 10 släpptes vet vi att Microsoft ständigt uppdaterar och förbättrar operativsystemet, så när Internet Explorer slutligen går i graven bör webbdesignerna känna av att funktionaliteten och samverkan växlar upp inom Windows 10.

Bärbara datorer och arbetsstationer

Det som är så intressant att titta på med tanke på kraften i moderna enheter är att webbdesigner och andra som arbetar med grafik- och processorintensiva program är att dagens bärbara datorer levererar tillräcklig kraft för jobbet.

Microsoft har banat vägen för webbdesigner och alla typer av grafiska designer så att de kan använda Windows 10 och utnyttja dess fulla potential. Dell har avspeglat de arkitekturförbättringar som gjorts på programvarunivå genom att bygga sina arbetsstationer och bärbara datorer så att de kan dra nytta av den databehandlings- och presentationsnivåteknik som finns att tillgå.

Från kretsuppsättningen till användargränssnittet – webbdesigner har nu en mer kraftfull uppsättning verktyg som de kan använda för att få sin inspiration och innovation att bli till verklighet.

Mer information om hur du ger din kreativa personal rätt verktyg finns på Dells CAD, grafik- och designsidan, här.

 

Adrian Bridgwater

Adrian Bridgwater

Adrian är teknikjournalist med över 20 års erfarenhet. Han har främst arbetat som nyhetsanalytiker med inriktning på programvaruutveckling, men i en föränderlig mediavärld är han även analytiker, teknikevangelist och innehållskonsult. En stor del av de senaste tio åren har han ägnat åt att fokusera på öppen källkod, dataanalys och datainformation, molntjänster, mobila enheter och datahantering.

Senaste inlägg:

 

Taggar: CAD, Grafik & Design, Teknologi