Home » Teknologi » Konvergerad infrastruktur » Vad innebär digital transformation för IT-infrastrukturen?

Vad innebär digital transformation för IT-infrastrukturen?

Tech Page One

What does digital transformation mean for IT infrastructure-Main Article Image

 

Moderna företagsledare står inför ett val – de kan utnyttja den digitala transformationen, eller hamna efter. Den avancerade tekniken har en sådan inverkan att varje företag och sektor känner av förändringens kraft.

För att undvika att knuffas åt sidan av nya aktörer på marknaden måste IT-chefer och företagsledningen utnyttja modern digital teknik – som molnet, analyser och mobil teknik – för att hjälpa till att skapa bättre kundkännedom och anpassningsbara affärsmodeller. Det är ingen lätt uppgift att bli flexibel, särskilt inte för etablerade organisationer i traditionella sektorer.

Men det finns hopp. Företag kan bygga en stark grund för ständiga förändringar genom att fokusera på sin IT-infrastruktur nu. Det bästa sättet för ditt företag att planera inför en osäker framtid är att ta itu med den digitala transformationen direkt.

Vad betyder den digitala transformationen för ditt företag?

What does digital transformation mean for IT infrastructure-Body Text ImageDet är nästan omöjligt att besöka en IT-konferens utan att mötas av historier om serviceinriktade företag som Uber och Airbnb. Dessa nya marknadsaktörer har vänt upp och ned på en väletablerad sektor genom sin effektiva användning av digital innovation och snabb service.

Fokuset på dessa omvälvande företag må vara stort, men det är klokt ur ett affärsperspektiv. Smarta företag i alla sektorer använder digital teknik för att erbjuda sina kunder nya upplevelser. Dessa upplevelsefokuserade företag är inte heller bara servicebaserade uppstartsföretag.

Traditionella företag hittar sätt att använda digital transformation för att skapa nya affärsmodeller. Som experter vid Boston Consulting Group (BCG) nyligen konstaterade använder företag i alla branscher artificiell intelligens, avancerad dataanalys och 3D-skrivare för att skapa värde på en ny nivå.

Hur är detta datadrivna arbetssätt omvälvande för traditionell IT-infrastruktur?

Men allt är inte goda nyheter. Enligt BCG använder företag i vissa branscher, såsom energi, transport och sjukvård fortfarande ett långsamt, metodiskt arbetssätt. Dessa branscher är stelbenta och processinriktade. För dem kan IT-transformation ta upp till fem år, anser BCG.

Såsom visades i en aktuell artikel på CIO.com sitter många processinriktade företag fortfarande fast i gammal infrastruktur som inte kan hålla jämna steg med den digitala förändringen. Istället för att fokusera på innovation är IT-chefer och företagsledare fortfarande fixerade på driftsproblem, vilket medför att den digitala transformationen försummas.

IT-chefer måste kort sagt övergå till ett nytt sätt att arbeta. Istället för att försöka hålla igång gamla och omoderna datacenter behöver de samarbeta med övriga chefer inom företaget och tillsammans skapa ett affärsfall för en övergång till ny, avancerad IT-infrastruktur som kan stödja den digitala transformationen.

Hur ser en modern IT-infrastruktur ut?

Som vi nämnde i början kännetecknas eran för digital transformation av fokuset på nästan ständig förändring. För att behålla sin konkurrenskraft på en flexibel marknad måste ditt företag ha tillgång till en anpassningsbar, högkvalitativ IT-infrastruktur.

Det moderna datacentret måste vara snabbt och effektivt, och bör innehålla en mängd viktiga delar. Det bör vara programvarudefinierat för att hjälpa till att tillhandahålla resurser automatiskt och helst använda enbart flashminne för lagring, för att leverera prestanda av högsta kvalitet.

Alla virtualiserade beräknings-, lagrings- och nätverkstillgångar bör integreras för att ge motståndskraft, hög prestanda och flexibel samling av resurser. Det viktiga är att ditt företag också bör kunna skala ut sin IT-infrastruktur och dra nytta av IT på begäran och hybridmolnstjänster när företagsbehov uppstår.

Nu är det dags för ditt företag att se till att dess IT-infrastruktur klarar av utmaningen. Är ditt företag redo för den digitala transformationen? Klicka här för att ta reda på det.

 


 

Referenser:

https://www.bcg.com/d/press/31january2017-digital-transformation-opportunities-ebook-143809

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels är affärsjournalist med inriktning på IT-ledarskap. Han har tidigare varit redaktör för CIO Connect och redaktör för specialartiklar för Computing. Han har även skrivit för ett flertal organisationer, inklusive Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing och Times Higher Education. Mark har även skrivit för CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform och CIONET. Mark har omfattande erfarenhet av att skriva om hur IT-direktörer använder och inför teknik i verksamheten.

Senaste inlägg:

 

Taggar: Konvergerad infrastruktur, Teknologi