Home » Teknologi » Programvara » Skapa snabbt som tanken – så har tekniken revolutionerat designarbetet

Skapa snabbt som tanken – så har tekniken revolutionerat designarbetet

Tech Page One

Snabbare innovationer med extremt kraftfulla arbetsstationer

7-747x325_b

 

När det handlar om att använda datorer för att designa saker hänger allt på beräkningskraften. Detta gäller i allra högsta grad för designers som arbetar med arbetsstationer och skapar innovativa idéer med extremt specialiserade program.

Genom att också använda extremt kraftfulla arbetsstationer kan ingenjörer och designers skapa innovationer snabbt som tanken. Den allmänna uppfattningen är att det tar för lång tid för designers och ingenjörer att ”översätta” idéerna från papper till datoriserad modell, men istället för att låta frustrationen breda ut sig borde företagsledningen satsa på att låta personalen jobba digitalt redan från början.

Modern design slukar processorkraft

Skapa snabbt som tanken – så har tekniken revolutionerat designarbetetDe allra bästa arbetsstationerna har hög prestanda som gör det möjligt för ingenjörerna att helt lämna den traditionella framtagningen av prototyper och arbeta virtuellt. Företag som investerar i en sådan plattform kan köra ett enormt stort antal simuleringar på mycket kort tid, vilket ger besparingar i både tid och rena pengar.

Även testningen kan effektiviseras. Istället för att behöva framställa den ena iterationen efter den andra på det fysiska prototypstadiet kan designern använda specialprogram för att göra miljontals små korrigeringar i en virtuell miljö, vilket förbättrar både precisionen och kvaliteten hos den färdiga produkten.

Specialiserade designprogram slukar dock enormt med processorkraft. Två av de mest kända exemplen är SOLIDWORKS och Autodesk Design Suite, som båda gör det möjligt för användarna att skapa 3D-simuleringar före prototypstadiet inleds.

SOLIDWORKS ställer höga krav på maskinvarans prestanda, så satsa på en arbetsstation utrustad med en processor med flera kärnor som gör det möjligt att köra flera operationer samtidigt med hög hastighet. Autodesk har istället en tendens att ställa höga krav på datorns grafikkort, RAM-minne och lagringsutrymme.

Designworks jobbar snabbare med teknik från Dell

I den digitala tidsåldern kämpar många chefer med att försöka tillgodose designavdelningens behov av prestandaslukande specialistprogram. Den kostnadseffektiva lösningen är arbetsstationer med hög prestanda, det vill säga datorer som specialanpassats för att kunna köra tekniska tillämpningar.

En del företag var tidigt ute på det här området, som till exempel den brittiska konsultfirman Designworks som använder Dell Precision Workstation för att driva på innovationerna.

Teamet på Designworks testar sina prisbelönta produkter med programmet SOLIDWORKS, som körs på en Dell Precision Workstation i Windows. Med denna metod kan personalen arbeta snabbt som tanken och både skapa och ta fram prototyper på skärmen.

Personalen på Designworks arbetar med digitala metoder som påminner om en reklambyrå, där man fullkomligen sprutar ur sig kreativa idéer på löpande band. Företaget har en bred produktportfölj som innehåller allt från kassaskåp av plast till livräddande sjukvårdsutrustning, vilket sammantaget vittnar om firmans designkapacitet.

Digitalisering ger kreativitet i toppfart

Tack vare den tekniska utvecklingen kommer det ständigt nya förbättringar som gör det möjligt att arbeta på snabbare och smartare sätt. Med största sannolikhet kommer vi att få se fler och fler designers använda 3D-skrivare som ett komplement till virtuell design på datorskärmen. Denna metod ger företagen nya möjligheter att testa iterationer fortlöpande och korta ned ledtiderna.

Den tekniska utvecklingen tuffar på och gör det än mer angeläget att välja rätt teknikpartner. En förutsättning för ett lyckat samarbete är att leverantören inte tvingar dig att använda en viss programvara. För vad är poängen med att förse ingenjörerna med extra datorkraft och snabbhet om de sedan inte får jobba med de program som de själva föredrar?

För företag i tillverkningsindustrin som står inför särskilt komplexa uppgifter kan Dell HPC Solution for Digital Manufacturing vara ett lämpligt alternativ. Det är en enkel och effektiv lösning där du får beräkningskraft, lagringsutrymme och nätverksanslutning samlat i ett och samma chassi.

En sådan arbetsstation bör också vara fullständigt anpassningsbar, ha stöd för ett brett urval av oberoende programvaruleverantörer och erbjuda cachelagring i företagsklass för bästa möjliga prestanda. Om det skulle uppstå några problem är det bra om din partner också erbjuder support dygnet runt, alla dagar i veckan.

När arbetsstationen väl blivit det huvudsakliga arbetsverktyget i designprocessen, som den blivit hos Designworks, kommer dina anställda att undra hur de någonsin stod ut med traditionell framställning av fysiska prototyper. Ju mer digitaliserad vardagen blir, desto snabbare kan din personal arbeta och designa innovationer på virtuell väg.

 

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels är affärsjournalist med inriktning på IT-ledarskap. Han har tidigare varit redaktör för CIO Connect och redaktör för specialartiklar för Computing. Han har även skrivit för ett flertal organisationer, inklusive Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing och Times Higher Education. Mark har även skrivit för CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform och CIONET. Mark har omfattande erfarenhet av att skriva om hur IT-direktörer använder och inför teknik i verksamheten.

Senaste inlägg:

 

Taggar: Programvara, Teknologi