Home » PC lifecycle management » Sanningen om fem Windows 10-myter

Sanningen om fem Windows 10-myter

Tech Page One

Five Windows 10 myths debunked-Main Article Image

 

Windows 10 är en vinnande företagslösning. Det finns idag 400 miljoner enheter som kör Microsofts senaste operativsystem, varav många i stora och små företag.

Men en del företag håller kvar vid sina gamla versioner. Problemet med det är att deras livslängd håller på att ta slut och att företagen snart måste se till att uppgradera. Det finns en del missvisande information kring Windows 10 som skulle kunna få företag att avstå från att uppgradera.

Windows 10 är bara ännu en lång uppgraderingscykel

Five Windows 10 myths debunked-Body Text ImageTanken på en lång, dyr och komplicerad uppgraderingscykel kan få företagen att dra sig för att gå över till Windows 10. Med tidigare Windows-versioner skulle det kunna ha varit fallet, med en företagsomfattande uppdatering vart och vartannat år.

Genom lanseringen av Windows as a Service (WaaS) har emellertid Microsoft tagit bort en stor del av frustrationen kring uppgraderingscykeln. I stället för omfattande uppdateringar vart tredje till vart femte år kommer Microsoft att släppa inkrementella uppdateringar och nya funktioner två till tre gånger om året. Det här gör livet mycket enklare för IT-avdelningen och ser till att slutanvändarna alltid har den bästa versionen av Windows 10.

Samarbete är komplicerat

Det moderna företaget ryms inte längre inom fyra väggar; personalen är mobil och använder en mängd olika enheter för att få jobbet gjort. Samarbete utgör en stor del av det här och Windows 10 möjliggör just detta. Med universella appar kan användarna nå sina kritiska program och data från valfri enhet, vilket gör distansarbete och samarbete till en barnlek. Och OneDrive-integrering gör det snabbt, behändigt och säkert att dela filer.

Avbildning och konfigurering av Windows 10 är svårt

Det är helt riktigt att det brukade vara en arbetskrävande uppgift att avbilda och konfigurera en Windows-miljö, men det är inte längre sant. Företag som drar sig för att påbörja sin övergång till Windows 10 av de här orsakerna behöver inte oroa sig.

Windows Imaging and Configuration Designer (WICD) gör att det går snabbt och enkelt för IT-personalen att implementera och konfigurera Windows 10-enheter, oavsett om det gäller stationära eller mobila enheter. Genom att använda inläsning av operativsystemet och drivrutiner från originaltillverkaren (OEM) skapar WICD en mindre avbild, vilket effektiviserar hela processen.

Windows 10 är en säkerhetsrisk

Säkerheten är en viktig fråga för företagen och det har gått en del ruggiga rykten kring Windows 10. Det här gäller till exempel vilka data som samlas in och hur de används. Windows 10 innehåller granulär kontroll som låter IT diktera vilka (anonymiserade) data som skickas till Microsoft för, bland annat, diagnosticering som syftar till att hjälpa till att förbättra Windows 10-upplevelsen.

Det finna andra säkerhetsfunktioner i Windows 10 som gör det perfekt för moderna, mobila företag. Det kanske viktigaste är separerandet av företags- och persondata på en enhet, så att företagsdata är krypterad och kan inte läsas om enheten kommer bort eller blir stulen.

Windows 10 är den absolut sista versionen av Windows

Som tidigare nämnt går Microsoft över till inkrementella uppdateringar i Windows 10 via WaaS. Det här betyder att uppdateringar kommer att släppas regelbundet i stället för alla på en gång under ett nytt Windows-nummer.

Det här är inte på något sätt slutet för Windows. I stället är det en återspegling av ett nytt Windows, ett som är enklare att använda och uppdatera och som ger personalen den rörlighet och bekanta känsla de är vana vid, medan IT-avdelningen får den säkerhet som krävs.

Klicka här för att läsa mer om avslöjandet av myterna kring Windows 10.

 

Steve Evans

Steve Evans

Steve Evans är teknisk frilansskribent med fokus på hur IT påverkar företag världen över, från styrelseplan till bottenplan. Steve var tidigare webbredaktör för Computer Business Review (CBR) och har även skrivit för Computer Weekly, Silicon.co.uk (tidigare TechWeekEurope), ZDNet, SC Magazine UK, Infosecurity Magazine och Capacity Magazine. Under sin karriär som teknisk skribent har Steve täckt ett stort antal ämnen, inklusive molnanvändning, säkerhet, nätverkshantering, lagring och mobilitet.

Senaste inlägg:

 

Taggar: PC lifecycle management, Programvara, Teknologi