Home » Teknologi » Konvergerad infrastruktur » Fem sätt genom vilka dina konkurrenter uppgraderar sin IT-infrastruktur

Fem sätt genom vilka dina konkurrenter uppgraderar sin IT-infrastruktur

Tech Page One

5 ways that your competitors are upgrading their IT infrastructure-Main Article Image

 

När datacentret fortsätter att utvecklas och förändras med dagens snabba företagsbehov letar konkurrenterna efter sätt att skaffa sig ett övertag på marknaden. Medan du försöker säkra en uppgraderingsstrategi för din teknik och infrastruktur gör även dina konkurrenter det. Du kommer att behöva vara snabbare än de är och samtidigt hålla ett öga på kostnader och resurser. Dina konkurrenter tittar på dessa fem sätt att stärka sitt arbete, och det bör du också göra.

1) Hyperkonvergerad infrastruktur – om du inte arbetar med det idag ligger du redan efter. Om termen hyperkonvergerad är ny för dig, kan dina konkurrenter ha kommit mycket längre än du tror. Konceptet att kombinera databehandling, nätverk och lagring inom en enda ram är idealiskt för dina virtualiseringsplattformar. Detta ger dig ett modulärt sätt att uppgradera infrastrukturen som innebär att alla små bitar kan passas in, istället för stora, dyra investeringar som är mindre kompatibla med varandra. Detta ger också IT-personalen en enda hanteringspunkt för dessa tre vanligen åtskilda silon, vilket kan ge dig en konkurrensfördel.

5 ways that your competitors are upgrading their IT infrastructure-Body Text Image2) Solid state-hårddisk – indata/utdata (I/O) har alltid varit en av flaskhalsarna i det moderna datacentret. Större RAID-grupper och ökad bandbredd hjälpte, men det var ändå en ständig kamp att se till att dina program hade tillräckligt med I/O. SSD har blivit en kostnadseffektiv metod för att ta bort den I/O-barriären och dina konkurrenter utnyttjar detta i stor omfattning.

3) Lokal lagring – Med utvecklingen inom höghastighetsnätverk kan dina konkurrenter omvandla lokala lagringsresurser till teknik som vSAN, vilket gör att dina konkurrenter oavsett storlek kan ha samma fördelar med delad lagring som tidigare bara var möjligt för större företagskunder. Detta kan ge dina konkurrenter en fördel i deras virtualiserade miljöer till en bråkdel av de traditionella kostnaderna för delad lagring.

4) Hanteringsprogram – Du kan konfigurera idealiska system med den senaste tekniken, men det blir en arbetsbörda om du inte hanterar det effektivt. Driftsidan av datacentret kan vara något man ser ner på som ett nödvändigt ont, men tänk på att dina konkurrenter ser den enkla instrumentpanelen där allt är samlat som en väg till att vinna övertaget. Med en allomfattande övervakningslösning kan problem upptäckas innan de sker, vilket minskar nedtiden och förbättrar kundnöjdheten.

5) Molnet – Mycket har sagts om molnet och dess möjliga användning för olika stora uppgifter, men ett är säkert, och det är att konkurrenterna kommer att använda det på något sätt i framtiden. Det kan handla om något så enkelt som allmänna tjänster som e-post eller försäljningsservice, eller något så stort som att höja kapaciteten för arbetsbelastningar på plats. Nyckeln är att du måste bibehålla flexibiliteten hos dina servrar för att dra nytta av dessa molnbaserade tjänster vid behov. På så sätt håller du jämna steg med konkurrenterna.

Konkurrensen saktar inte in. Statiska miljöer utan planerad och kostnadseffektiv tillväxt kan stjälpa företaget, om du låter det ske.  Konkurrenterna går redan framåt, så det handlar inte om att hålla jämna steg, utan om att gå om dem innan de går i mål.

Så varför ska ditt företag uppgradera sin serverinfrastruktur? Klicka här för att ta reda på det.

 

Brian Kirsch

Brian Kirsch

Brian Kirsch är IT-arkitekt och instruktör på Milwaukee Area Technical College som primärt fokuserar på virtualiserings- och lagringsmiljöer. Han har verkat inom informationsteknik i mer än 20 år och arbetat med VMware-produkter i mer än 10 år. Kirch har flera certifieringar från VMware, CommVault, Mirosoft och Dell EMC och ingår även i VMUG Board of Directors, en post han har haft de senaste fem åren och där han hjälper till att guida och skapa ett användarcommunity. Kirch erbjuder även en direktlinje för kommunikation från kunder till VMwares produktarkitekter via VMware Customer Council vid VMware Inner Circle.

Senaste inlägg:

 

Taggar: Konvergerad infrastruktur, Teknologi, Workforce Transformation