Home » Teknologi » CAD, Grafik & Design » Fem orsaker till varför mobil VR kommer att bli banbrytande

Fem orsaker till varför mobil VR kommer att bli banbrytande

Tech Page One

5 reasons why mobile virtual reality will be groundbreaking-Main Article Image

 

Virtual Reality är för många fortfarande något på TV eller film. När det tillämpas i verkligheten ses det ofta som en modefluga eller kul grej utan nytta för de flesta, och framför allt inte av värde för företag. Initialt var VR begränsat till några grundläggande applikationer och spel; dess nytta och potentiella slagkraft hade bara precis börjat skymta. I åratal hade vi arbetat i en tvådimensionell värld, medan vi levde i en tredimensionell. Genom CAD-programmens genomslag och den nu framväxande mobila VR-utrustningen har det som en gång hörde hemma inom science fiction blivit en överkomlig verklighet för många företag.

Samtidigt som detta såklart hänförde ingenjörer och arkitekter som nu kunde gå omkring inuti sina skapelser och manipulera saker och ting på en nivå som förut inte varit tänkbart, var nyttan av VR förbehållen just dem och underhållningsbranschen. De här tekniska vinsterna började emellertid snart att utnyttjas när bättre bilder och 3D-teknik fick en framträdande roll och erbjöd nya möjligheter, speciellt inom sjukvården.

5 reasons why mobile virtual reality will be groundbreaking-Body Text ImageI takt med att avancerad datortomografi har blivit normen kan läkarna använda mobil VR för att ”se” inuti en person. Den information och flexibilitet som detta innebär för läkarna kan vara livsavgörande, eftersom de nu kan se alla aspekter av en skada eller ett operativt ingrepp genom att rotera och manipulera bilden och detaljerna redan innan de påbörjar operationen.

Samtidigt som dessa tillämpningar är avgörande är de förstås av ett ganska specialiserat slag. Men VR är på frammarsch inom alla företagsaspekter. En mäklare kan använda det för en virtuell rundvandring i ett hus eller en egendom för att ge köparna en komplett visning innan de ens besökt fastigheten. På så sätt kan en enda person visa fler fastigheter för kunderna samtidigt som man sparar in på restider och tid för visning på plats.

Hotell- och resebranschen är en annan sektor som kommer att vilja dra nytta av den mobila VR-tekniken. De kommer att kunna erbjuda virtuella rundturer för att visa vad gästerna kan förvänta sig att få se under sin semester.

VR-tekniken kommer också att hjälpa till att omforma den traditionella webbkonferensen till något verkligt interaktivt och kan hjälpa arbetslag som befinner sig långt ifrån varandra att övervinna de traditionella avståndsbarriärerna. Detta kan ge mycket bättre mötesnärvaro än vid en traditionell webbkonferens, som återigen är en begränsad endimensionell upplevelse.

Medan VR debuterade inom underhållning och alltid kommer att ha ett starkt fäste där, håller det på att förgrena sig till många olika verksamheter genom en mängd olika roller.  Handelsinriktade kunder och företagskunder kommer att fortsätta att använda det för att knyta till sig partner och besökare på helt nya nivåer, vilka först nu börjar förverkligas.

Klicka här för att se fler diskussioner om CAD, grafik och design.

 

Brian Kirsch

Brian Kirsch

Brian Kirsch är IT-arkitekt och instruktör på Milwaukee Area Technical College som primärt fokuserar på virtualiserings- och lagringsmiljöer. Han har verkat inom informationsteknik i mer än 20 år och arbetat med VMware-produkter i mer än 10 år. Kirch har flera certifieringar från VMware, CommVault, Mirosoft och Dell EMC och ingår även i VMUG Board of Directors, en post han har haft de senaste fem åren och där han hjälper till att guida och skapa ett användarcommunity. Kirch erbjuder även en direktlinje för kommunikation från kunder till VMwares produktarkitekter via VMware Customer Council vid VMware Inner Circle.

Senaste inlägg:

 

Taggar: CAD, Grafik & Design, Teknologi