Home » Teknologi » CAD, Grafik & Design » Fem fördelar med att integrera extra tåliga enheter

Fem fördelar med att integrera extra tåliga enheter

Tech Page One

Fem fördelar med att integrera extra tåliga enheter

 

Dagens affärsklimat är mycket tufft och det gäller att ta fram en verkligt robust strategi för hur företaget ska förhålla sig till den digitala tekniken. Detta är extra viktigt när det gäller extra tåliga enheter, där det kan löna sig att integrera dem i verksamheten på ett naturligt sätt.

IT-direktörerna ute på företagen måste lära sig att hantera många olika operativsystem och typer av robusta enheter såsom smarta telefoner, surfplattor och bärbara datorer. Hur gör man då för att hantera sina enheter på bästa sätt? I den här artikeln tittar vi närmare på några alternativ och presenterar fem fördelar med att integrera robusta enheter i verksamheten.

1. Enkel hantering

Robusta enheter spelar en viktig roll för företagen i den nya digitala tidsåldern. De används till allt från lagerhållning till inventariespårning inom logistikbranschen eller till olika typer av fältarbeten. Det är viktigt att företagen lyssnar på de mobila användarna och köper in specialistappar när behoven uppstår.

Nyckeln till framgång ligger i att skapa en strategi för mobil hantering av alla enheter som gör det möjligt för IT-avdelningen att rulla ut eller skala tillbaka verktyg och program vid behov. Se till att hitta en leverantör som kan hjälpa den tekniska avdelningen att ta kontrollen och tillföra företagsfunktioner till den robusta tekniken!

2. Hög säkerhet

Fem fördelar med att integrera extra tåliga enheterStrategin måste också omfatta säkerhetsåtgärder. Möjligheten att komma åt data ute på fältet är en enorm konkurrensfördel, men man ska också vara noga med att skydda informationen från att snappas upp av obehöriga. Leta efter teknik där viktiga funktioner som dolt läge och integritetsskydd ingår som standard.

Se till att hitta en leverantör som hjälper dig att kryptera datatrafiken mellan alla mobila enheter. Om olyckan är framme vill du troligen också ha möjlighet att på distans radera innehållet på en stulen eller borttappad enhet. Genom att integrera de robusta enheterna i verksamheten får du möjlighet att fjärrstyra enheterna från huvudkontoret och till exempel åtgärda luckor i säkerheten samtidigt på alla enheter.

3. Alltid redo med hög tillförlitlighet

Det spelar ingen roll om du ger användarna flexibiliteten att jobba med mobila enheter om de inte fungerar som de ska. Nyckeln till en framgångsrik integrering av de robusta enheterna är att hitta enheter med bästa möjliga utformning som ger extremt bra skydd under tuffa förhållanden.

I strategin bör du ta höjd för att de anställda vill kunna ta med sig enheterna överallt och att enheterna ska fungera lika bra på lagret som ute i fält. Leta efter funktioner som utomhusskärmar, pekskärmar som klarar användning av handskar och trådlös uppkoppling så att personalen kan kommunicera utan problem var de än befinner sig.

4. Kostnadseffektivitet

Det kostar på att ha en maskinpark bestående av många typer av mobila enheter med olika operativsystem. Samarbeta därför med en specialist på robusta enheter som kan ge dig mängdrabatt vid företagsköp av smarta telefoner, surfplattor och bärbara datorer.

Observera att inköp av stora volymer inte nödvändigtvis betyder att valfriheten för de anställda minskar – en bra partner hjälper företaget att hänga med i IT-trenderna och erbjuder de anställda ett brett urval av enheter och operativsystem (inom vissa fasta ramar).

5. Praktisk extrautrustning

En strategi för hantering av robusta enheter bör omfatta mer än bara enheter och program. Det är också smart att tänka på kringutrustningen, så att användarna kan ansluta och arbeta var de än befinner sig.

Det finns aktörer som specialiserar sig på exempelvis dockningsstationer för robusta enheter. Tänk så praktiskt det vore om du kunde förse alla enheter på kontoret eller alla firmabilar med en och samma dockningslösning. För bärbara datorer finns det till exempel dockningsstationer som passar till alla datorer inom samma produktfamilj och förser användarna med både uppkoppling och ström. Ett enkelt och effektivt sätt att säkra ett flexibelt arbetssätt.

 

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels är affärsjournalist med inriktning på IT-ledarskap. Han har tidigare varit redaktör för CIO Connect och redaktör för specialartiklar för Computing. Han har även skrivit för ett flertal organisationer, inklusive Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing och Times Higher Education. Mark har även skrivit för CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform och CIONET. Mark har omfattande erfarenhet av att skriva om hur IT-direktörer använder och inför teknik i verksamheten.

Senaste inlägg:

 

Taggar: CAD, Grafik & Design, Mobilitet, Teknologi