Home » Teknologi » CAD, Grafik & Design » Expertutlåtande: Teknikbehoven hos toppdesigner inom 3D

Expertutlåtande: Teknikbehoven hos toppdesigner inom 3D

Tech Page One

Datorarbetsplatser för specifika uppdrag

 

Dagens 3D-designer behöver en kraftfull databehandlingsmiljö som stödjer deras krav. Förutom behovet av processorkraft, datalagring och övergripande funktionalitet kräver designer en inneboende nivå av integration som genomsyrar hela deras datasystem, för att säkerställa sammankoppling, kompatibilitet och sömlös drift.

Dagens 3D-designer behöver arbetsstationer som kan hantera extrem digital skulptering, polygon modellering och grafisk framställning. För att se till att dessa funktioner kan genomföras så snabbt som möjligt (ofta nära och direkt efter varandra) måste stationära datorer med noggrant byggda (ofta specialbyggda) komponenter tillhandahålla en optimal miljö för detta extremt krävande jobb.

Klockar in på klockhastigheter

Som det centrala, pumpande hjärtat i datorn är processorns (CPU) kraft avgörande för 3D-designer. Denna typ av arbetsmiljö kräver maskinvara som ofta har finjusterats och optimerats särskilt för att passa de beräkningsuppgifter som krävs i 3D-arbetet.

Avancerad och tillämplig företagsteknikAtt höja processorkraften med en grafikprocessor (GPU) och grafikkort plus ett stödjande RAM som förbättrar kvaliteten hjälper till att skapa en maskin som kan hantera dessa typer av uppgifter.

Datorsystem för 3D-design kan användas på ett så produktivt sätt som möjligt när själva maskinens arkitektur har finjusterats specifikt för detta jobb. Om ett grafik- eller animationsbaserat jobb i anslutning till 3D-modellering och grafisk framställning består av en tillgång som är uppdelad i många underordnade tillgångar kan maskinen behöva leta efter data i många olika system mycket snabbt.

Intelligent programvara baserad på högpresterande maskinvara är det enda säkra sättet att få dessa funktioner att utföras inom en rimlig och acceptabel tidsram.

Medan många användare skulle anse att HD-skärmar på 1 920 x 1 080 ligger i övre änden av spektrumet börjar 3D-designer kräva 4K UHD-skärmar med en upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar. Det är denna typ av teknik på presentationsnivå som i slutändan kommer att hjälpa designern att arbeta med högprecisions-detaljer, och denna precision kommer därmed att föras vidare, vid behov, till den slutliga designen när en fysisk produkt tillverkas.

Aspekter av Windows 10 från Cortana taligenkänning och röstkommando till stöd för flertrycksinmatning kommer också att ha en positiv effekt på hur arbetsflödet kan hanteras. Enligt designer Paul Champion ”Windows 10 tillför en ny nivå av produktivitet [till min roll] genom att erbjuda internt stöd för Thunderbolt 3. Med överföringshastigheter på 40 GB/s kommer alla som överför stora datamängder eller foto, såsom animatörer och layoutare, att se betydelsen av snabbheten.”

Fotorealistiska modeller och framtiden

Precis som vi har diskuterat tidigare på Tech Page One kan avancerade arbetsstationer användas för att ge intensiva 3D-modelleringsupplevelser till kunden. Designer kan också koppla webbservrar till rackbaserade arbetsstationer och börja skapa fotorealistiska modeller som kan visas online, så att kunder kan interagera med deras produkter.

I takt med att 3D-bilder och -design börjar röra sig utanför företagens ingenjörsavdelningar till marknadsföring och andra funktioner kommer kapaciteten hos dessa system att börja bli ännu viktigare.

Klicka här om du vill veta mer om Dells kreativa lösningar.

 

Adrian Bridgwater

Adrian Bridgwater

Adrian är teknikjournalist med över 20 års erfarenhet. Han har främst arbetat som nyhetsanalytiker med inriktning på programvaruutveckling, men i en föränderlig mediavärld är han även analytiker, teknikevangelist och innehållskonsult. En stor del av de senaste tio åren har han ägnat åt att fokusera på öppen källkod, dataanalys och datainformation, molntjänster, mobila enheter och datahantering.

Senaste inlägg:

 

Taggar: CAD, Grafik & Design, Teknologi