Home » Teknologi » CAD, Grafik & Design » Är det någon poäng med att uppgradera till en arbetsstation?

Är det någon poäng med att uppgradera till en arbetsstation?

Tech Page One

 Är det någon poäng med att uppgradera till en arbetsstation-747 x 325

 

Bra maskinvara ger ökad produktivitet och bättre avkastning på investeringen

På ditt företag jobbar det troligen duktiga ingenjörer och kanske även designers som fungerar som idésprutor. Genom att tämja kraften i den moderna tekniken kan du hjälpa dem att förverkliga sina idéer.

Personer i kreativa yrken blir tyvärr inte bättre än de verktyg de använder i sitt dagliga arbete. Alltför många företag hämmar sina designers genom att låta dem arbeta med gammal och lågpresterande teknik.

Om ni kör professionella program på en standard-PC har ni inte gett era designers särskilt goda förutsättningar för att göra ett bra jobb. Men det finns ett alternativ – byt till arbetsstationer och ge personalen bättre förutsättningar att utnyttja sina talanger till fullo.

Man måste satsa för att vinna

Du har säkerligen lagt ner stora summor pengar på att vidareutbilda företagets ingenjörer och designteam. När du satsat så mycket på personalen har du inte råd att snåla med deras arbetsredskap.

Proffsen behöver de bästa verktygen för att kunna prestera på topp. Professionell programvara måste dessutom köras på avancerad maskinvara. Enligt en undersökning gjord av Dunn and Bradstreet kostar driftsavbrott på totalt 1,6 timmar per vecka 10 000 dollar per år och designer.

CNär man i slutändan utvärderar hur lyckat ett maskinvaruköp varit handlar det, liksom med alla andra kapitaltillgångar, om hur snabb avkastning man får på investeringen (ROI). Arbetsstationer har två stora fördelar. För det första har de högre prestanda jämfört med traditionella persondatorer, vilket ger högre produktivitet när det verkligen gäller.

För det andra innehåller en arbetsstation högklassiga tekniska komponenter som troligen gör din investering mer livskraftig inom användningsområdet än en PC. Om du väger in kraftfulla processorer, enastående grafikkort och hög tillförlitlighet blir den totala ägandekostnaden mycket mindre för en arbetsstation.

Men det bästa av allt är att avancerade datorer nu har kommit ner i prisnivåer som är fullt jämförbara med standarddatorer – stationära persondatorer som egentligen har mycket sämre prestanda. Lägg till ytterligare produktivitetsfunktioner inom grafik, databearbetning och optimering så blir det enkelt att se varför arbetsstationerna ger bättre avkastning än traditionella stationära datorer.

Fokus på produktiviteten

Professionell grafik kräver en dator med hög prestanda, i en klass som vida överstiger kapaciteten hos en stationär persondator avsedd för konsumentmarknaden. För att få ett riktigt bra grafikkort bör du vända dig till de mest populära tillverkarna. En bra tumregel är att leta efter kort som kan rendera mer än 30 bildrutor per sekund i alla viktiga program.

Processorkraften har också betydelse. Arbetsstationerna i Dell Precision-serien har en rad olika processortillval, bland annat 6:e generationens Intel Core-processorer och Intel Xeon-processorer med tekniken Intel Turbo Boost. Kombinera rå processorkraft med Dells egen teknik Reliable Memory Technology Pro, så har du de verktyg du behöver för att kunna parera minnesfel på ett mycket snabbt sätt.

Men det är ingen poäng med att lägga pengar och tid på tekniska uppgraderingar om man inte läser på och jämför leverantörerna och deras utbud. Den bästa sortens partner är i regel en som rekommenderas av oberoende programvaruleverantörer (ISV:er). En ISV-certifiering garanterar att kombinationen av maskin- och programvara klarar de grundläggande kraven på prestanda och tillförlitlighet.

Den bästa sortens leverantör har ständigt problemfri drift i åtanke. Med hjälp av specialistverktyg som till exempel Dell Precision Optimiser kan företaget också finjustera prestandan och automatiskt justera konfigurationen av processorer, grafikkort och operativsystem. Verktyget justerar automatiskt systemkonfigurationen för att passa verksamhetskritiska program, vilket ger 121 procent bättre programprestanda än tidigare.

 

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels är affärsjournalist med inriktning på IT-ledarskap. Han har tidigare varit redaktör för CIO Connect och redaktör för specialartiklar för Computing. Han har även skrivit för ett flertal organisationer, inklusive Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing och Times Higher Education. Mark har även skrivit för CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform och CIONET. Mark har omfattande erfarenhet av att skriva om hur IT-direktörer använder och inför teknik i verksamheten.

Senaste inlägg:

 

Taggar: CAD, Grafik & Design, Produktivitet, Teknologi