Home » Teknologi » Cloud Computing » 5 arbetsbelastningar som först ska migreras i molnet

5 arbetsbelastningar som först ska migreras i molnet

Tech Page One

Man Sitting on Couch with XPS 13 Notebook

 

Företag flyttar gradvis sina applikationer till molnet. Här följer 5 prioriteter att beakta för att välja nästa steg mot IT-molnet.

När företagen tamar molntjänster, inser de tillgångarna med dessa infrastrukturer och fördelarna som de kan dra nytta av. Men det är inte fråga om att migrera alla resurser i molnet; valen måste göras när det gäller arbetsbelastningar som ska migreras först. Hur bestämmer man vilken applikation som först ska överföras till molnet? Här är 5 viktiga frågor som kan hjälpa företag att välja.

1 – Den ojämna arbetsbelastning – Förutse belastningstoppar

När en handelswebbplats experimentera med rusningstoppar under reor och helger till exempel, kan det vara värt att använda offentliga moln för att stödja ökningen av den erforderliga IT-kapaciteten. Den så kallade spillstrategin, eller “bursting”, ger stor flexibilitet för företag att hantera sina arbetsbelastningar. Den gör att processorns resurser tillhandahålls mycket snabbt eller nödvändig lagring vid en tillfällig ökning av aktiviteten på en applikation utan stora investeringar och återgår sedan till sin grundläggande infrastruktur.

2 – Den kritiska arbetsbelastningen – Förberedelser inför katastrof

När ett fel inträffar, efter ett t.ex. ett strömavbrott, måste företag se till att deras applikationer fortsätter att fungera. Överkopplingen, eller “failover”, innebär att automatiskt växla till en annan version av programmet. Detta kan finnas på en annan plats på företaget eller på en offentlig molnplattform.

3 – Tidskrävande arbetsbelastning – Automatisera förvaltningen

En plattform för hantering av molnet automatiserar många tidigare tidskrävande uppgifter för IT-teamen. Genom tillhandahållande av resurser, säkerhetskopior eller återställning efter olycka, kan alla dessa uppgifter automatiseras genom en molnhanteringskonsol.  Administratörer kan enkelt tilldela eller ta bort interna eller externa resurser för arbetsbelastningar som de själva väljer eller att fastställa regler som kommer att automatisera processerna.

4 – Klientens arbetsbelastning – Prioritera kunden

När de väljer vilken applikation som ska dra fördel av molnresurser måste företag och organisationer alltid ge prioritet till applikationer som avses för kunder och slutanvändare, istället för backoffice-verktyg. En hybrid strategi kan här ha överhand, med outsourcing av applikationen och underhåll på plats av den tillhörande databasen som till exempel innehåller kundernas personuppgifter.

5 – Ärvd arbetsbörda – Modernisera affärsapplikationer

Alla företag har sin andel av applikationer för branschen som utvecklades för många år sedan och som används utan större översyn. Övergången av dessa applikationer i molnet är ett bra sätt att uppnå modernisering genom att förbättra kvaliteten på service, tillgänglighet och prestanda samt energiförbrukning.

 

Dell

Dell

Dell ger länder, samhällen, kunder och människor möjlighet att överallt använda teknik för att förverkliga sina drömmar. Kunder litar på oss att vi levererar tekniska lösningar som hjälper dem att göra och uppnå mer, oavsett om de är hemma, på jobbet, skolan eller var som helst i deras värld. Läs mer om vår historia, syfte och människorna bakom vår kundfokuserad strategi.

Senaste inlägg:

 

Taggar: Cloud Computing, Teknologi