Home » PC lifecycle management » Tiden är inne för att uppdatera företagets teknik

Tiden är inne för att uppdatera företagets teknik

Tech Page One

Effektivare med snabba processors

 

När det gäller teknikuppdateringar är det bara nutid som gäller. IT-beslutsfattare som tvekar kan överrumplas av att verksamheten tas över av en fiffig konkurrent.

Den snabba förändringstakten inom teknikområdet innebär att det ibland kan kännas som en god idé att avvakta med en investering i ny IT. Men gammal utrustning kan ge upphov till stora problem, speciellt inom områdena prestanda, produktivitet och support.

Smarta IT-beslutsfattare undviker den dramatik som gammal IT-utrustning kan orsaka och väljer att uppdatera sin teknik innan problemen växer till sig. Genom att arbeta med en betrodd partner kan IT-cheferna uppdatera sina företagsdatorer till en rimlig kostnad och producera en snabb avkastning på investeringarna.

Förstå behovet av åtgärder

Online backup tillgängligt överalltDigital transformation påverkar alla verksamheter inom alla sektorer. Från finanstjänster till icke-vinstdrivande organisationer – entreprenörer med stora idéer använder sig av teknik för att förverkliga sina kreativa visioner.

Verkligheten för alla organisationer, oavsett om de är små, mellanstora eller stora är densamma – omfamna digitala uppbrott eller riskera avbrott i din verksamhet. Forskning från rekryteringsspecialisten Harvey Nash och rådgivningsföretaget KPMG säger att 27 procent av avbrotten kan tillskrivas nya digitala innovationer i produkt- eller tjänsteleveransen.

Din förmåga att reagera snabbt på den föränderliga marknaden kommer att vara begränsad om din kreativa personal inte har tillgång till överlägsen teknik. Organisationer som vill ligga steget före måste se till att personalens produktivitet inte är begränsad av gammal utrustning.

Ett gott utgångsläge är en investering i moderna företagsdatorer, oavsett om din personal arbetar med bärbara datorer, stationära datorer eller arbetsstationer. Genom att ge din personal tillgång till företagsteknik med hög prestanda kan dina verksamheter förlita sig på att deras driftskapacitet håller sig på högsta möjliga nivå.

Välj hög prestanda

Vilka områden av din företagsteknik ska du prioritera? Genom att investera din budget i högpresterande datorer kommer din personal att kunna utföra fler arbetsuppgifter snabbare och mer effektivt.

I stället för att hållas tillbaka av slö och omodern utrustning kommer personalen i din verksamhet att kunna utföra den digitala tidsålderns arbetsuppgifter utan bekymmer. Oavsett om dessa arbetsuppgifter omfattar arbete i molnet, hantering av stora datamängder eller framställning av högkapacitets-design kommer din verksamhet att vara körklar.

De bästa företagsdatorerna ger en rejäl ökning. Enligt en artikel ur Tech Page One antyder forskning från Principled Technologies att moderna datorer producerar 145 procent bättre systemprestanda än gammal utrustning.

IT-beslutsfattarna borde dessutom beakta operativsystemen. Intel-processordrivna stationära datorer med Microsoft Windows 10 överträffar gamla pelardatorer enligt alla viktiga prestandariktmärken.

Skapa stora företagsvinster

Budskapet är alltså tydligt – ny företagsteknik kan förbättra produktiviteten och prestandan. Sådana fördelar kan hjälpa till att förklara varför analytikern Gartner beräknar den globala IT-utgiften till totalt 3,49 biljoner USD år 2016.

Det är en enorm siffra, speciellt i en kontext som präglas av global ekonomisk osäkerhet. Samtidigt – precis som Gartners vice ordförande John-David Lovelock noterar – är behovet att investera i IT för att stödja de digitala företagsbehoven mer akut än någonsin.

IT-beslutsfattare som tar rätt utgiftsbeslut kan nu hjälpa sina verksamheter att både överleva och frodas i den digitala världen. En uppdatering av dina företagsdataresurser kommer att ge dig en tillförlitlig, högpresterande utrustning.

Den här tillförlitligheten innebär att IT-personalen kan lägga mindre tid på att serva gammal teknik. Och dina slutanvändare kan använda utrustningen till de som de är bäst på – innovera för stora företagsvinster till fördel för både dina aktieinnehavare och dina kunder.

Ta reda på hur rätt stationär dator kan öka produktiviteten för din verksamhet

 


 

Referenser:

Harvey Nash and KPMG CIO research: http://www.hnkpmgciosurvey.com

Tech Page One: http://www.techpageone.co.uk/business-uk-en/right-desktop-can-lead-productivity-2/

Gartner research note: http://www.gartner.com/newsroom/id/3277517

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels är affärsjournalist med inriktning på IT-ledarskap. Han har tidigare varit redaktör för CIO Connect och redaktör för specialartiklar för Computing. Han har även skrivit för ett flertal organisationer, inklusive Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing och Times Higher Education. Mark har även skrivit för CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform och CIONET. Mark har omfattande erfarenhet av att skriva om hur IT-direktörer använder och inför teknik i verksamheten.

Senaste inlägg:

 

Taggar: Business, PC lifecycle management, Produktivitet