Home » PC lifecycle management » Rätt dator kan ge högre produktivitet

Rätt dator kan ge högre produktivitet

Tech Page One

Rätt dator kan ge högre produktivitet

 

Gamla datorer orsakar problem för både företaget och dess anställda. Äldre teknik har ofta sämre prestanda än nyare och kraftfullare PC-datorer.

Det kan vara dyrt att investera i avancerad teknik, så det gäller att se till att man investerar i rätt datorer. Men riktigt bra datorer kan också betyda snabbare prestanda och högre produktivitet.

Ger högre prestanda

Det kan vara direkt smärtsamt att sitta och vänta på en långsam dator. Arbetsuppgifterna tar längre tid och personalen blir alltmer frustrerad. Men det behöver inte vara så! Nya datorer med Intel-processorer och Microsoft Windows 10 kan bli en vitamininjektion för företaget, med tanke på att de slår äldre datorer på alla viktiga områden.

En snabbare dator innebär att personalen kan klara av sina arbetsuppgifter på kortare tid, vilket möjliggör högre produktivitet. Effekten kan bli betydande.

Enligt en undersökning utförd av Principled Technologies har moderna datorer 145 procent bättre prestanda jämfört med äldre enheter. En genomsnittlig anställd skulle därmed kunna spara nästan 23 arbetstimmar per år på att byta till en modern PC.

Ett företag som ersätter 10 000 äldre datorer med 10 000 nya datorer med Intels processorer skulle kunna spara stora summor på fyra års sikt: 5,9 minuter per dag och anställd skulle under den tidsrymden ge hela 900 000 timmar som kunde användas till andra arbetsuppgifter.

Produktiv personal

Rätt dator kan ge högre produktivitetMen nya datorer kan inte bara spara tid. Med out-of-band-hantering (OOB) kan IT-personalen fjärrstyra en modern dator vars operativsystem inte fungerar som det ska.

Det kan vara ytterst värdefullt om datorn drabbas av virus eller liknande. Med OOB-hanteringen kan IT-personalen komma åt infekterade system även när de är offline och konfigurera om dem.

Istället för att behöva vänta i timmar eller till och med dagar på att lösa situationen kan IT-personalen ta tag i problemet omedelbart. Principled Technologies bedömningar tyder på att effektiv OOB-hantering kan reducera arbetsåtgången för IT-tekniker med upp till 97 procent, vilket förstås har stor effekt på personalens produktivitet.

Se till att program är tillgängliga

Moderna datorer drar också full nytta av den pågående IT-revolutionen. Och det kan höja medarbetarnas produktivitet på flera sätt, oavsett om de arbetar på distans eller på kontoret när de drar nytta av de nya, smarta programmen.

Ta till exempel Cortana, den smarta virtuella assistenten i Windows 10. Användaren kan utnyttja Cortana till att få påminnelser och hjälp med sökningar. Med en virtuell assistent som sköter rutinuppgifter kan medarbetarna lägga sin tid på viktigare uppgifter.

Det moderna arbetslivet är ofta mobilt, så personalen kommer också att använda många olika enheter utöver den stationära datorn. Windows 10 bygger på en universell programarkitektur. Detta innebär att programmen kan köras på flera olika plattformar – smarta telefoner, surfplattor och stationära datorer – utan någon större anpassning.

Tack vare detta kan personalen vara produktiv oavsett var de befinner sig eller vilken enhet de använder. Rätt datorteknik ger en mer produktiv personal som använder snabbare och mer tillförlitlig maskinvara.

 


 

Referenser:

http://futurereadyworkforce.dell.com/wp-content/uploads/2015/09/Principled-Technologies-OptiPlex-TCO-Whitepaper.pdf

 

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels är affärsjournalist med inriktning på IT-ledarskap. Han har tidigare varit redaktör för CIO Connect och redaktör för specialartiklar för Computing. Han har även skrivit för ett flertal organisationer, inklusive Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing och Times Higher Education. Mark har även skrivit för CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform och CIONET. Mark har omfattande erfarenhet av att skriva om hur IT-direktörer använder och inför teknik i verksamheten.

Senaste inlägg:

 

Taggar: Business, PC lifecycle management, Produktivitet