Home » Business » Produktivitet » Hantera företagstekniken på enklast möjliga sätt

Hantera företagstekniken på enklast möjliga sätt

Tech Page One

4-747x325

 

Modern IT-teknik är mycket komplex. Nyckeln till att bli ett framgångsrikt och framtidssäkrat företag är att kunna hantera denna komplexitet på bästa sätt.

Användningen av mobila tjänster, molnplattformar och API:er har fullkomligen exploderat och erbjuder en rad nya affärsmöjligheter. För många företag ligger utmaningen i att hantera kapaciteten hos moderna system på ett lämpligt sätt och samtidigt uppfylla kraven från ständigt uppkopplade kunder och medarbetare.

Vi har talat med två organisationer, King Fahd Armed Forces Hospital (KFAFH) i Saudiarabien och Renesas Electronics America (REA) i Silicon Valley, för att se hur de har tyglat den inneboende kraften i dagens teknik.

Identifiera behoven

Hantera företagstekniken på enklast möjliga sättFör att skaffa rätt IT-utrustning måste man först sätta sig in i vilka behov företaget har. I fallet KFAFH hade man filialer på sex olika platser i Jeddah, Saudiarabien, där läkare och annan personal behövde få åtkomst till företagets nätverksresurser från smarta telefoner, surfplattor och bärbara datorer.

”Vi blev plötsligt sårbara. Nätverket blev segt och vi kunde inte arbeta utanför sjukhuset på ett säkert sätt”, säger Abdullah Y. Alfi, sjukhusets kommunikations- och IT-chef. ”Vi var tvungna att skydda vårt datacenter och samtidigt hitta ett sätt att ansluta våra filialer på ett säkert sätt.”

I Santa Clara ligger REA, ett dotterbolag till världens största tillverkare av mikrokontroller, japanska Renesas Electronics Corporation. Här hade man ett äldre integreringssystem som krävde en hel del manuellt arbete och anpassning av kod som blev både kostsamt och onödigt komplicerat.

Hitta lösningar

Båda organisationerna ville framtidssäkra sin verksamhet och definierade var problemen fanns i de befintliga systemen. Därefter blev det enklare att hitta rätt hanteringsverktyg till IT-systemen. Inom större företag är det alltid lättare att sälja in investeringsförslag och få personalen att acceptera nya verktyg om man kan presentera en tydlig affärsplan.

När det gäller King Fahd Armed Forces Hospital installerade man en ny brandvägg och en molnbaserad infrastruktur. Samtidigt försåg man även personalen med iOS-appar som de fick använda inom ramen för en BYOD-strategi som omfattade hela organisationen.

”Numera kan läkare och annan personal spara tid genom att utföra sitt arbete på valfri plats. Tack vare BYOD-strategin behöver personal som har jour inte längre åka hela vägen till sjukhuset, utan de kan smidigt komma åt de tjänster de behöver hemifrån. På så sätt sparar läkarna flera timmar om dagen”, säger Alfi.

För REA handlade problemen mer om programvara och data. Företaget använde sig av flera olika tjänster, såsom Salesforce.com, Zendesk och SAP, och man var dessutom tvungen att hitta sätt att hantera de växande datalagringsbehoven och länkarna till moderbolagets system i Japan.

När REA implementerade en toppmodern lösning lyckades de sänka kostnaderna med 89 procent jämfört med vad de tidigare betalat för underhåll, rapportering, maskinvara och support på plats.

”Vi har lyckats sänka kostnaderna och systemet är betydligt enklare att både använda och ge support på.” Joseph Coleman, senior IT-chef vid REA, fortsätter: ”REA drogs med en del äldre maskinvara som vi behövde skrota för att kunna skapa en modern, molnbaserad arkitektur.”

Både REA och King Fahd Armed Forces Hospital är exempel på hur man kan förenkla IT-administrationen genom att identifiera flaskhalsarna och göra investeringar som gör det möjligt för personalen att utföra sitt arbete med full kapacitet. I en uppkopplad värld där allt kan förändras på kort tid är detta en klar fördel för framtidssäkrade företag.

 

 

Paul Wallbank

Paul Wallbank

Paul är regelbunden skribent för Business Spectator och IT News och åtar sig även skrivuppdrag för privata publikationer. Han har gett ut böcker som t.ex. e-Business – Seven Steps To Online Success (publicerad av John Wiley & Sons) och Small Business Guide to IT (publicerad av Allen & Unwin). Paul är särskilt intresserad av hur företag och samhälle utvecklas i dagens sammankopplade ekonomi. Hans andra specialområden omfattar IT-säkerhetsfrågor, big data, molnet, affärsteknik och Internet of Things samt framtiden för företagslösningar.

Senaste inlägg:

 

Taggar: Business, Produktivitet