Home » Business » Entreprenörskap » Ge personalen kreativ frihet

Ge personalen kreativ frihet

Tech Page One

Ge personalen kreativ frihet

 

Den som blir störd i sitt arbete kan ha svårt att hitta tråden igen. Om du är en erfaren designer vill du självklart kunna koncentrera dig på din uppgift utan att behöva bekymra dig över den tekniska utrustningen. Vi lever i en digital tidsålder där det är snudd på tjänstefel att som chef inte förse sin designavdelning med tillförlitliga och högklassiga verktyg.

En enkel lösning på problemet är 3D-modelleringsverktyget SOLIDWORKS, ett specialiserat program med CAD- och CAE-funktioner som gör det möjligt att arbeta snabbt, effektivt och professionellt utan bekymmer. Programmet används redan av mer än två miljoner ingenjörer och designers på 165 000 företag över hela världen. I och med lanseringen av SOLIDWORKS 2016 finns det nu ännu fler fördelar som ditt företag kan dra nytta av.

Skapa förutsättningar för kreativitet med rätt verktyg

Ge personalen kreativ frihetFör att kunna utnyttja den fulla kapaciteten hos SOLIDWORKS måste du även förse dina anställda med kraftfulla datorer med processorer som klarar beräkningsintensiva uppgifter som rendering i realtid och 3D-modellering. Lösningen ligger i att köpa in arbetsstationer med hög prestanda som klarar att köra extremt specialiserade program.

Dells utbud av Dell Precision Workstations passar perfekt för denna uppgift. SOLIDWORKS och Dell har haft ett nära samarbete i många år för att säkerställa att maskinvaran och programvaran samspelar på ett bra sätt och uppfyller alla krav som en designer kan ställa på snabb och samtidig bearbetning.

SOLIDWORKS tillhandahåller en mängd olika verktyg som hjälper personalen att klara vardagliga arbetsuppgifter och snabba upp arbetsflödet i hela organisationen. Verktygen möjliggör allt från mer handgripliga arbetsuppgifter som skapandet av 3D-modeller och simuleringar till rent administrativa uppgifter som återanvändning av filer och författandet av teknisk dokumentation.

Ett företag som bygger hela sin designverksamhet på arbetsstationer måste också kunna lita fullt ut på maskinvaran. Här borde företagsledningen leta efter maskin- och programvaruleverantörer som har etablerat nära samarbeten, till exempel via gemensamma certifieringar som garanterar att båda partnerna har utvecklat och testat produkternas kompatibilitet.

CAD-funktioner i realtid

När du har tagit en arbetsstation i drift ska du se till att utnyttja grafiken i SOLIDWORKS till fullo. Även om programvaran kan göra en del annat – som att hålla ordning på arbetsflödet i designprocessen – är det troligt att det är renderingen i realtid som kommer att ge de största tidsvinsterna.

SOLIDWORKS PhotoView 360 tillhandahåller en högklassig renderare med strålföljning som gör det möjligt för designern att skapa fotorealistiska bilder genom att simulera hur ljusstrålar utbreds och reflekteras. Med hjälp av den sortens visualiseringar kan ingenjörer och designers få större kontroll över de olika utvecklingsstegen. Enda nackdelen är att sådana verktyg slukar extremt mycket processorkraft.

Med specialverktyg som till exempel Dell Precision Optimiser kan du emellertid finjustera arbetsstationens prestanda. Verktyget justerar automatiskt systemkonfigurationen och delar som processorn, grafikkortet och operativsystemet efter arbetsbelastningen.

För företag i tillverkningsindustrin som står inför särskilt komplexa uppgifter kan Dell HPC Solution for Digital Manufacturing vara ett lämpligt alternativ. Det är en enkel och effektiv lösning där du får beräkningskraft, lagringsutrymme och nätverksanslutning samlat i ett och samma chassi.

I och med lanseringen av SOLIDWORKS 2016 får du tillgång till en rad olika förbättringar inom områden som modellering, konstruktion och simuleringar, vilket gör det än mer angeläget för företagen att välja rätt maskinvara till sina 3D-program. Gör rätt val redan nu och ge dina designers och ingenjörer ett rejält försprång!

 


 

Referenser:

SOLIDWORKS 2016: http://www.dan-herzberg.com/capture-some-enhancements-whats-coming-in-solidworks-2016/

 

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels är affärsjournalist med inriktning på IT-ledarskap. Han har tidigare varit redaktör för CIO Connect och redaktör för specialartiklar för Computing. Han har även skrivit för ett flertal organisationer, inklusive Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing och Times Higher Education. Mark har även skrivit för CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform och CIONET. Mark har omfattande erfarenhet av att skriva om hur IT-direktörer använder och inför teknik i verksamheten.

Senaste inlägg:

 

Taggar: Business, Entreprenörskap