Home » Business » Produktivitet » Fem sätt att höja prestandan genom att uppgradera sin arbetsstation

Fem sätt att höja prestandan genom att uppgradera sin arbetsstation

Tech Page One

Fem sätt att höja prestandan genom att uppgradera sin arbetsstation

 

Nästa revolution på maskinvarusidan står för dörren, och om du inte passar på att dra nytta av den utökade prestandan kan du vara säker på att konkurrenterna gör det. Så hur gör man då för att förbättra sina arbetsstationer? Och vilka typer av prestandaförbättringar kan man förvänta sig? Här nedan listar vi fem huvudsakliga områden.

1. Lägg mer datorkraft bakom kreativiteten

Företaget går bra nu. Du har konkurrenter, men också duktiga medarbetare som producerar fantastiska koncept, produkter och tjänster. Det här det perfekta tillfället att utvärdera effektiviteten hos företagets arbetsstationer. Intels nya mikroarkitektur Skylake kommer att ge stora produktivitetsvinster inom mobila enheter och surfplattor samt bättre processorkraft för både bärbara och stationära datorer i samma klass som hos arbetsstationer.

Enligt Intel kommer Skylakes kretsuppsättningar att mer än fördubbla prestandan, tredubbla batteritiden och tillhandahålla grafik som är 30 gånger bättre än tidigare generation av processorer. Med förbättringar i den storleksordningen kommer din personal kunna arbeta både snabbare och mer effektivt än någonsin tidigare.

2. Gå över till Windows 10

Fem sätt att höja prestandan genom att uppgradera sin arbetsstationFör att slutanvändarna ska kunna jobba så effektivt som möjligt måste du även komma ihåg att uppdatera och uppgradera programvaran. Microsoft släppte nyligen sitt nya operativsystem Windows 10, som bygger på en universell programarkitektur. Detta innebär att programmen kan köras på flera olika plattformar – smarta telefoner, surfplattor och stationära datorer – utan någon större anpassning.

Företagsversionen av operativsystemet innehåller många fördelar, särskilt för kraftfulla datorer som exempelvis arbetsstationer. Med tanke på att användare som redan äger Windows 7 eller 8.1 erbjuds kostnadsfria uppdateringar till Windows 10, är det nog inget företag som vill hamna på efterkälken. Inled ett samarbete med en leverantör som kan hjälpa dig göra denna övergång vid en lämplig tidpunkt och som vet hur ni bäst kan dra nytta av alla de nya funktionerna.

3. Förbättra visualiseringsfunktionerna

Det är inte bara processorerna och operativsystemen som utvecklas – det finns även annat som blivit bättre. Ta till exempel grafikprocessorerna (GPU), där den förbättrade kapaciteten nu har gjort det möjligt för ingenjörer och designers att skapa effektiva visualiseringar i realtid.

En kraftfull dator kan ibland hållas tillbaka av en undermålig grafikprocessor. Se därför till att din maskinvaruleverantör samarbetar med grafikspecialister som anpassar grafikprocessorerna till processorerna, som till exempel i den kommande mikroarkitekturen Skylake.

4. Ge personalen mer flexibilitet

Om dina mobila arbetsstationer är gamla, tunga och klumpiga kommer personalen att se flexibilitet som något betungande istället för en förmån. Men det finns hjälp att få i form av nya och tunnare arbetsstationer som med lätthet kan användas var du än befinner dig.

Snygg design och utmärkande drag såsom aluminium- och kolfibermaterial kan göra stor skillnad viktmässigt. Dessutom är högklassiga material snygga att se på, vilket ökar självförtroendet hos medarbetarna när de är ute på kundbesök.

5. Effektivisera hanteringen

Extremt kraftfulla arbetsstationer gör det möjligt för personalen att arbeta med många olika projekt samtidigt. Med hjälp av specialistverktyg som till exempel Dell Precision Optimiser kan företaget också finjustera prestandan och automatiskt justera konfigurationen av processorer, grafikkort och operativsystem.

Om man dessutom lägger till centraliserad hantering kan IT-avdelningen uppdatera drivrutiner, firmware och programvara från ett och samma ställe. Dessutom kan de med lätthet använda Optimiser till att övervaka hälsotillståndet för arbetsstationerna. Centraliserad hantering gör det möjligt för IT-avdelningen att få ett bättre grepp om resursutnyttjandet, skapa detaljerade rapporter och övervaka systemprestandan på ett proaktivt sätt.

 

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels är affärsjournalist med inriktning på IT-ledarskap. Han har tidigare varit redaktör för CIO Connect och redaktör för specialartiklar för Computing. Han har även skrivit för ett flertal organisationer, inklusive Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing och Times Higher Education. Mark har även skrivit för CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform och CIONET. Mark har omfattande erfarenhet av att skriva om hur IT-direktörer använder och inför teknik i verksamheten.

Senaste inlägg:

 

Taggar: Business, Produktivitet