Home » Business » Socialt ansvarstagande » Dells undervisningsmodell använder IT-teknik, solenergi och fraktcontainrar

Dells undervisningsmodell använder IT-teknik, solenergi och fraktcontainrar

Tech Page One

College Students Using Inspiron 15R Touch on College Campus

 

Inuti ombyggda fraktcontainrar utrustade med bord och Internet-anslutna datorer utbildar sig elever från Nigeria, Sydafrika och snart även Colombia, på ett helt nytt sätt tack vare energisnål teknik och solkraft.

År 2013 startade Dell sitt första solkraftsdrivna klassrum – ett Dell Learning Lab – vid State Senior High School i Lagos, Nigeria, i avsikt att förse samhällen utan stabil tillgång till elektricitet med teknikbaserade läromedel. Företaget följde snabbt upp med en anläggning vid Students Health and Welfare Centre i Kensington, Sydafrika.

”ICT (informations- och kommunikationsteknik) är vanligtvis inte tillgänglig för barn som bor i avlägsna områden i utvecklingsländerna”, säger Deb Bauer, chef för Global Youth Learning Strategy vid Dell. ”Men deras kunskapstörst är lika stor som alla andra barns.”

Teacher and students in classroomDells Youth Learning-program, ett av företagets initiativ för strategisk filantropi, samarbetar med välgörenhetsorganisationer världen runt för att hjälpa miljontals ungdomar som saknar tillgång till modern teknik.

Dell Learning Labs tillämpar Computer Aid Internationals framgångsrika metod, som går ut på att konstruera klassrum med hjälp av solpanelsförsedda containrar. Den redan så energisnåla Dell-tekniken drivs av 100 procent solenergi. Dell bekostar även Internet-uppkopplingen och samarbetar med lokala välgörenhetsorganisationer för att skapa en IT-läroplan för elever som använder klassrummet.

Bauer förklarar att idén bakom Learning Labs kom från en av Dells anställda.  Genom hårt arbete har Dell lyckats öppna ytterligare två Learning Labs i Sydafrika under 2014, och man planerar ytterligare sju, vilket skulle betyda elva klassrum totalt.

De solenergidrivna Learning Labs-klassrummen är en okonventionell undervisningsinramning som är mycket uppskattad av både elever och lärare.  Dell har utformat modulen så att den enkelt kan anpassas till olika miljöer.

Den här videon visar Dells första Learning Lab vid State Senior High School på Nigerias landsbygd.

Dell har ändrat utformningen på klassrummen en aning jämfört med den första utformningen från 2013. Klassrummets ventilationssystem har förbättrats och nyare teknik används för att möjliggöra en mer avancerad läroplan. Sex av de senaste klassrummen har utrustats med en luftkyld server, tunna Dell Wyse™-klienter och vWorkspace™ som möjliggör utbildning i bildhantering och programmering. Utrustningen förbrukar cirka 5 watt jämfört med en vanlig PC som drar hela 150 watt.

År 2014 påbörjade Dell ett samarbete med SunPower i Sydafrika, och företaget förser nu våra åtta nya Dell Learning Labs med solpaneler av absolut högsta kvalitet.

”Det är underbart att se att samma högeffektiva solpaneler som genererar ren el till bostäder och företag runt om i världen också kan användas till klassrum som gör livet bättre för våra ungdomar. Vi är hedrade över att få bidra till detta fina initiativ”, säger Jorg Heinemann, SunPowers vice VD för kraftverksbyggen, kundrelationer och totalentreprenad.

Dessa framgångsrika Dell Learning Labs är bara ett exempel på hur Dell arbetar för att nå de egna målen för 2020 Legacy of Good: att sprida vår expertis och teknik i eftersatta områden och hjälpa minst tre miljoner ungdomar direkt, och tio miljoner människor indirekt, att växa och utvecklas fram till 2020.

 

 

Heather Wilson

Heather Wilson

Heather Wilson är en författare och medlem av Dell corporate responsibility marketing team.

Senaste inlägg:

 

Taggar: Business, Socialt ansvarstagande