Home » Teknologi » CAD, Grafik & Design » Arbetsstationer för kraftfulla visualiseringar – är din IT-utrustning fast i limbo?

Arbetsstationer för kraftfulla visualiseringar – är din IT-utrustning fast i limbo?

Tech Page One

electronic circuit board with processor

 

Tänk dig att ha fantastiska idéer men inte kunna förverkliga dem. Som designer skulle du känna dig frustrerad och demoraliserad med tanke på hur enkelt problemet är att lösa – ändå låter många företag sådana konkurrensfördelar gå sin näsa förbi varje dag.

Ta tillvara potentialen hos dina kreativa medarbetare. Förse personalen med rätt datorverktyg, så att de bättre kan visualisera sina innovativa idéer. Nyckeln till framgång är en superstark arbetsstation som levererar mer produktivitet och tillförlitlighet än en standard-pc.

Hitta rätt teknik till dina professionella program

Abstract background in a concept of optical fiber. Clipping path included.Arbetsstationer designas och byggs för företag som behöver maximal prestanda från verksamhetskritiska program. När en traditionell pc inte kan leverera vad ditt företag behöver kan arbetsstationer – med processorer med flera kärnor, kapacitet för avancerad grafik och högklassiga komponenter – ge företagets produktivitet en rejäl vitamininjektion.

Ett sätt att bedöma företagets datorbehov är att titta på vilka program medarbetarna använder. De som arbetar med krävande program som AutoCAD, SOLIDWORKS eller Adobe Creative Cloud behöver en maskin med betydligt mera datorkraft än en vanlig pc.

En arbetsstation är i regel det bästa alternativet när du vill köra verksamhetskritiska program. Med en sådan slipper du oroa dig för lågpresterande datorer – för alltid. Genom att gå från standarddatorer till arbetsstationer kommer personalen att nå helt nya höjder vad gäller tillförlitlighet, mobilitet och produktivitet.

För att säkerställa att personalen får bästa möjliga service bör ni välja en leverantör vars maskinvara är certifierad av programvaruleverantörerna. Se också till att de använder komponenter av högsta kvalitet – som processorer av typen Intel Xeon med hög bandbredd och professionella grafikkort från AMD och Nvidia – så att era designers får ut mesta möjliga av sina professionella program.

Hitta rätts sorts arbetsstation för verksamheten

Så hur vet man då om medarbetarna kan dra nytta av arbetsstationerna överlägsna datorkraft? Enklaste sättet att inse fördelarna är att titta på några exempel på hur olika grupper kan använda kraftfullare visualisering till att öka produktiviteten.

Ingenjörer kan använda arbetsstationer för att skapa interaktiv modellering. Med uppbackning från kraftfull teknik kan de skapa fler interaktioner på kortare tid, med snabbare simuleringar och en allt precisare tillverkningsprocess.

Forskare kan använda de kraftfulla arbetsstationerna för att undersöka enorma datamängder. Genom att koppla den analyskraften till en mer detaljerad visualiseringskapacitet kan forskarna åstadkomma bättre modeller och simuleringar. När det gäller viktiga områden såsom medicinsk forskning kan det bokstavligen betyda skillnaden mellan liv eller död.

Ekonomer kan använda arbetsstationer för att köra komplexa simuleringar av till exempel algoritmisk handel. Och för medie- och nöjesbranschen gör arbetsstationerna det möjligt att på ett tids- och kostnadseffektivt sätt skapa film och video, som Tippett Studio (producenter av Twilight-filmerna) gör.

Sammanfattning: ett lyft för företaget

Om ert företag har professionella program som använder sig av kraftfulla visualiseringar behöver ni investera i lika kraftfulla arbetsstationer. Att byta från en pc till en arbetsstation ökar personalens produktivitet och ger företaget ett välbehövligt lyft.

 

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels är affärsjournalist med inriktning på IT-ledarskap. Han har tidigare varit redaktör för CIO Connect och redaktör för specialartiklar för Computing. Han har även skrivit för ett flertal organisationer, inklusive Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing och Times Higher Education. Mark har även skrivit för CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform och CIONET. Mark har omfattande erfarenhet av att skriva om hur IT-direktörer använder och inför teknik i verksamheten.

Senaste inlägg:

 

Taggar: Business, CAD, Grafik & Design, Produktivitet